Over ons

SV RBC Roosendaal is de voormalige website van de supportersvereniging van voetbalclub RBC Roosendaal. Toen RBC Roosendaal nog als profclub in de 1e divisie meedraaide was SV RBC Roosendaal dé club voor de echte supporters. De harde kern van de supporters vonden we op de Voltaside. Deze naam komt van het oude stadion De Luiten, die aan de Voltastraat stond. Sinds het seizoen 2006/2007 was dit vak het officiële sfeervak van de club.

Wat deed de SV RBC Roosendaal?

Echte supporters konden lid worden voor een bedrag van €17,50 per jaar. Elk volgend gezinslid kon lid worden voor een bedrag €11,50 per jaar. De supportersvereniging hield gezellige avonden met de supportersquiz, ging over de busreizen naar uitwedstrijden en hield een terugkerend voetbaltoernooi. Steunde je de club RBC Roosendaal? Dan was je ongetwijfeld lid van de Supportersvereniging RBC Roosendaal. Veel supporters van de Voltaside waren dan ook lid van SV RBC Roosendaal.

Wordt er ooit weer betaald voetbal in Roosendaal gespeeld?

Vandaag de dag

De supportersvereniging zoals wij deze kennen toen RBC Roosendaal nog meedraaide in het betaald voetbal is helaas met het faillisement verloren gegaan. In 2011 werd het faillisement uitgesproken en verdween RBC Roosendaal uit het betaald voetbal. De club maakte een nieuwe start onder de naam RBC (zonder Roosendaal in de naam) en ging van start in de 5e klasse van het amateurvoetbal. De supporters bleven echter trouw aan de club. Onder de naam RBC Fans werd de supportersvereniging voortgezet. Steun jij RBC en help jij ze om de weg omhoog terug te vinden? De resultaten zijn de laatste jaren prima te noemen. Na van start te zijn gegeaan in de 5e klasse speelt de club in 2017/2018 alweer in de 3e klasse. Fans kunnen nu terecht  op RBCFans.nl. Steun jouw favoriete voetbalclub en help ze weer terug naar het betaald voetbal.