Na jarenlang betaald voetbal te hebben gespeeld ging het mis met de club RBC Roosendaal in 2011. Op 8 juni van dat jaar werd de club failliet verklaard. Een begrip uit de regio Roosendaal ging hiermee verloren. De club wilde graag verder als amateurclub, maar dat bleek in de zomer van 2011 niet mogelijk door de financiële problemen. Dit veranderde in december 2011 toen de club het voor elkaar kreeg om als amateur voetbalclub een nieuwe start te maken. RBC Roosendaal begon onder de naam RBC aan de 5e klasse van het amateurvoetbal.

Het eerste jaar als amateurclub

In het seizoen 2012-2013 kreeg de club eindelijk toestemming van de KNVB om in te stromen in de 5e klasse. Dit is het 9e niveau van het Nederlands voetbal. De club wilde graag in de hoofdklasse instromen, maar dit bleek niet mogelijk omdat er geen geschikt stadion voor handen was. Het oude stadion kon namelijk niet meer gebruikt worden. De wedstrijden werden hierdoor afgewerkt op het veld van voetbalvereniging Rimboe en de trainingen vonden plaats op Sportpark de Dreef. De club ging furieus van start in de 5e klasse. Direct in het 1e jaar werden ze kampioen, waardoor ze het seizoen daarop direct in de 4e klasse konden uitkomen.

Van betaald voetbal in een stadion naar de 5e klasse op amateurvelden.

De daaropvolgende jaren

In de daaropvolgende seizoenen ging het ook goed met de club. Na een 8e plek in klasse 4D ging de club naar klasse 4B. Na 2 2e plaatsen is RBC eindelijk kampioen geworden in het seizoen 2016-2017. Op naar de 3e klasse! Of de club ooit weer terugkeerd naar het betaald voetbal is onduidelijk. Aan de fans van voormalig supportersvereniging RBC Roosendaal zal het in ieder geval niet liggen. Nog steeds heeft RBC een vaste kern aan trouwe supporters die niets liever willen dan dat de club weer in het betaald voetbal zal terugkeren. Voor nu is het echter eerst zaak om goed te presteren in de 3e klasse.